2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Moszkva szerint valótlan, hogy az Iszlám Állam orosz kémet fejezett volna le

2017. május 09. 18:00, utolsó frissítés: 18:00

Valótlannak minősítette az orosz védelmi minisztérium kedden azokat a sajtójelentéseket, amelyek szerint Szíriában az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet elfogta és lefejezte az orosz hírszerzés egyik tisztjét.

A tárcának a TASZSZ állami hírügynökség által ismertetett közleménye szerint az orosz fegyveres erők szíriai kontingensének minden katonája "él, egészséges és csapategységénél teljesíti feladatát a nemzetközi terrorizmus elleni harcban". A minisztérium elítélte azokat a tömegtájékoztatási eszközöket, amelyek "rendszeresen terjesztik a nemzetközi terrorcsoportok álinformációit".

A nap folyamán a terrorista és muszlim szélsőséges szervezetek megfigyelésével foglalkozó, amerikai SITE Intelligence Group elnevezésű szervezet közölte, hogy az IÁ egy orosz nyelvű videót tett közzé az interneten, amelyen állítása szerint egy Jevgenyij Petrenko nevű orosz ezredes lefejezése látható. A gyilkosság helyszínét és időpontját a felvétel készítői nem nevezték meg.

A konkrétumokat nélkülöző narráció szerint a dzsihadisták más orosz "kémeket" is "kivégeztek".

A közel-keleti országban dúló polgárháborúban Oroszország Bassár el-Aszad szíriai elnököt támogatja, aki az ellene lázadó fegyveres ellenzéki csoportokkal és az iszlamista szélsőségesekkel és terroristákkal is hadban áll. Az orosz védelmi tárca tájékoztatása szerint a szíriai orosz műveletek 2015. szeptemberi megindítása óta 30 orosz katona halt meg Szíriában. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS