2020. szeptember 24. csütörtökGellért, Mercédesz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Blair Irakban: tíz évig nincs remény?

2004. december 22. 13:37, utolsó frissítés: 19:18

Tony Blair tegnapi, váratlan iraki látogatásán demokráciát ígért a térségnek – írja a brit Independent. A lap belső hasábjain borúlátó brit parlamenti képviselőket idéz, akik szerint akár egy évtizedbe is beletelhet, mire a helyzet annyira stabilizálódik Irakban, hogy a brit és az amerikai csapatok kivonulhatnak az országból.

Blair volt egyébként az egyetlen az Irakba látogató brit küldöttségből, akinek megengedték, hogy ne viseljen golyóálló mellényt, s a brit miniszterelnök így bátran hangoztathatta, hogy rendkívül elégedett a biztonsági helyzettel – írja a The Guardian.

A lapok azonban egytől egyig szembeállítják a brit miniszterelnök iraki látogatását az ország tegnapi rendkívül véres napjával. "A füstfelhő és a sikoltozás közepette a katonák az ebédlőasztalokból rögtönöztek hordágyakat" – áll az Independent-ben egy amerikai katonai ebédlőt ért iraki bombatámadásról.

A Moszul melletti bázison robbant pokolgép legkevesebb 25 ember halálát okozta, és több mint hatvanan sebesültek meg. A lap a részletes beszámoló végén megjegyzi, hogy az elmúlt hónapokban napról napra vált nehezebbé, veszélyesebbé az észak-iraki Mosul térségében állomásozó amerikai csapatok helyzete. (bbc-lapszemle)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS