2020. szeptember 24. csütörtökGellért, Mercédesz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újra botrányt kavart Rumsfeld

2004. december 21. 11:18, utolsó frissítés: 11:18

Saját kezűleg fogja aláírni ezentúl a küldetésben elhunyt katonák rokonainak kiküldött gyásztáviratokat Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter, akire az utóbbi időben több család is panaszt tett, mivel az elhunyt családtagról értesítő táviratokat géppel írták alá.

A családok panaszaira Rumsfeld a Stars and Stripes-ban, az amerikai hadsereg lapjában válaszolt, elismerve, hogy hibázott, valamint ígéretet téve arra, a jövőben saját maga fogja aláírni az értesítőket. Rumsfeld azzal indokolta a gépi aláírás alkalmazását, mert így gyorsabban lehetett tudatni a családot a fájdalmas hírről.

"Engem ez sért, és nem csak azért, mert elvesztettem egyik szerettemet, de azok számára is sértő, akik jelenleg Irakban szolgálnak" – nyilatkozta a Stars and Stripesnak egy katona, Ivan Medina, aki ikertestvérét vesztette el tavaly nyáron Irakban.

Az aláírási vita az Egyesült Államok törvényhozói között újra felmelegítette Donald Rumsfeld alkalmasságáról szóló vitát. A BBC washingtoni tudósítójának beszámolója szerint az utóbbi napokban számos tekintélyes republikánus látogatta meg George Busht, és arról tudakozódott, az elnök szerint valóban Rumsfeld-e a legmegfelelőbb személy a Pentagon élére.(hír tv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS