2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Spontán tüntetés volt Budapesten, miután Áder aláírta a lex CEU-t

2017. április 11. 09:40, utolsó frissítés: 09:40

A Köztársasági Elnöki Hivatal előtt tüntettek hétfő késő este, miután Áder János államfő aláírta a felsőoktatási törvény módosítását, és az megjelent a Magyar Közlönyben.

A budapesti Sándor-palota előtti füves terület egy részét foglalták el a demonstrálók, az épület előtt rendőrsorfal állt.

A tüntetők bírálták az államfőt, amiért aláírta a múlt héten elfogadott jogszabályt, valamint kormányellenes jelszavakat kiabáltak.

Az Index tudósítása szerint a tüntetőket az államfői rezidenciánál erős rendőri készültség fogadta, egy embert elő is állítottak, mert rendőröket dobált meg festékkel. A tömeg a belvárosba indult, a Lánchídnál már több ezren voltak a tiltakozók. A menet az Oktogon és a Blaha Lujza tér érintésével végül a rádiószékházhoz vonult. Itt ismét rendőrök várták őket, akik a portál munkatársainak helyszíni tapasztalatai szerint paprikasprayt is bevetettek, miközben a tüntetők egy EU-s zászlót igyekeztek kitűzni a rádió épületére. Ez végül sikerült, akkor, hajnali kettő körül, a demonstráció véget ért azzal, hogy szerdán találkoznak.

A 444 azt írta, a zászlót kitűző lányt a rohamrendőrök előbb nem engedték lemászni, és behúzták az épületbe, nem sokkal később elengedték. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS