2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több százan haltak meg Kolumbiában két folyó áradása miatt

2017. április 02. 11:31, utolsó frissítés: 11:36

Kétszáz fölé emelkedett a kolumbiai árvíz áldozatainak a száma - közölte helyi idő szerint szombaton a Vöröskereszt. A segélyszervezet összesítése szerint 206-an haltak meg, 202-en megsérültek és 220 az eltűntek száma. Több tucat épület megsemmisült, hidakat és gépkocsikat mosott el az ár. A halottak között sok a gyerek.

Az eddigi hírek 154 halálos áldozatról és mintegy négyszáz sérültről szóltak.

A tragédia Bogotától mintegy 630 kilométerre délnyugatra fekvő Mocoában történt, amikor helyi idő szerint szombat hajnalban a heves esőzések következtében hirtelen két folyó is kilépett a medréből, és elöntötte a várost, hatalmas pusztítást okozva.

Helyszíni jelentések szerint az áradás törmelék- és sárhalmazzá változtatta a várost, amely szinte felismerhetetlen. Az árvíz és a sárlavina sokakat álmukban ért a Caquetá folyó egyik mellékvizének jobb partján fekvő 40 ezres lakosú városban.
A kolumbiai katasztrófavédelmi hatóságok nagy erővel folytatják a mentést és az eltűntek felkutatását. Mivel még mindig sok az eltűnt, feltehetően tovább fog nőni a halottak száma. (mti via hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS