2021. október 28. csütörtökSimon, Szimonetta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lövések dördültek a Capitoliumnál, de nem terrortámadás volt

2017. március 29. 19:10, utolsó frissítés: 19:10

Őrizetbe vettek egy nőt a Capitolium épülete mellett Washingtonban, miután autójával nekihajtott a capitoliumi rendőrség egyik autójának.


Eva Melecki, a Capitolium biztonsági szolgálatának vezetője nem sokkal később sajtótájékoztató keretében közölte: az autóvezető nem terrorcselekményt követett el, hanem szabálytalanul közlekedett és amikor megpróbált visszafordulni, véletlenül hajtott bele a rendőrautóba.

A szóvivő szerint az autót vezető nő "különös és agresszív vezetői magatartást tanúsított", ezért a rendőrség figyelmeztető lövéseket adott le, sebesülés nem történt.

Az első hírek még arról szóltak, hogy egy férfi az autójával belehajtott a Capitolium előtt járőröző rendőrségi kocsiba, majd megpróbált átgázolni a biztonsági kordonon. A rendőrök lövéseket adtak le, az autós ámokfutót letartóztatták.

Bár azonnal több rendőrségi autó érkezett a helyszínre, nem erősítették meg az egyébként is szigorú biztonsági intézkedéseket. Mindazonáltal a Capitolium oldalában lévő képviselőházi irodaépületek egyikét lezárták, és megkezdték a közelben lévő fedett botanikus kert átvizsgálását is. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS