2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyolc irakit ítéltek el nemi erőszak miatt Bécsben

2017. március 02. 18:26, utolsó frissítés: 18:26

Többéves börtönbüntetést szabtak ki nyolc iraki menekültre szilveszterkor elkövetett nemi erőszak miatt, a kilencedik vádlottat felmentették a csütörtökön Bécsben kihirdetett ítélet szerint.

Az eset 2015 végén történt, amikor a vád szerint egy 28 éves német nőt kilenc iraki férfi megerőszakolt egy bécsi lakásban. A 22 és 48 év közötti férfiak kihasználták, hogy a nő ittas állapotban volt.

A gyanúsítottak közül nyolcan 9 és 13 év közötti börtönbüntetést kaptak, a legidősebb férfit felmentették. Az áldozat 25 ezer euró kártérítést kapott. Az ítélet nem jogerős, az elítéltek fellebbezni szándékoznak a döntés ellen.

A nő Bécsben ünnepelte az újévet, és egy szórakozóhelyen találkozott négy iraki férfival. A nő már nem volt beszámítható állapotban, a vizsgálatok a vérében mintegy kétezrelékes alkoholszintet állapítottak meg. A férfiak ezt kihasználva egy ismerősük lakására vitték, ahol további öt férfi tartózkodott. A nőt hajnalban órákon át megerőszakolták a Práter közelében lévő lakásban.

A 22 és 48 év közötti gyanúsítottak közül nyolcan rokonsági kapcsolatban álltak egymással. Egy 28 éves férfi beismerte, hogy együtt volt a nővel, azonban azt vallotta hogy a nő kezdeményezett. A többi férfi tagadta a vádat.

A legidősebb gyanúsított azt mondta, hogy a lakásban aludt a kérdéses időpontban. A Heute című osztrák lap azt közölte, hogy ő volt a lakás tulajdonosa, két fiát pedig elítélték a büntetőperben.

A bíró rövid indoklásában arról beszélt, hogy kevés enyhítő körülményt tudott figyelembe venni.

Karl-Heinz Grundböck, az osztrák belügyminisztérium szóvivője szerint meg kell várnia a jogerős ítéletet és aztán lehet majd többet mondani arról, hogy a férfiakat kiutasítják-e Ausztriából. Médiabeszámolók szerint évek óta nem toloncoltak ki senkit Irakba. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS