2021. október 28. csütörtökSimon, Szimonetta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A magyar miniszterelnökség szerint a Heineken nem kapott felhatalmazást a kormánytól egy magyar márka ellehetetlenítésére

2017. február 09. 12:15, utolsó frissítés: 12:30

"A Heineken hozzáállását minősíti, hogy a magyar kormánnyal együttműködési megállapodást köt, majd Romániában méltatlan eljárást folytat egy magyar márka ellen" – ezt írta a magyar Miniszterelnökség a PestiSrácok.hu-nak az Igazi Csíki Sör "román ellehetetlenítésével" kapcsolatos kérdésére.


A PestiSrácok.hu-nak írt válaszban a miniszterelnökség úgy fogalmaz, "senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy kis erdélyi sörmanufaktúra valóban piaci kockázatot jelenthet a világ számos országában jelen lévő Heinekennek, ahogyan azt sem, hogy a Heineken ne tudná, mit jelent a román hatóságok előtt magyarnak lenni, Erdélyben magyar terméket gyártani." Hozzáteszik: "a Heineken mindennek ellenére a román hatóságokkal együttműködésben ellehetetlenít egy magyar márkát".

A válaszban azt is írják, hogy a két évvel ezelőtt megkötött stratégiai partnerség "erre nem adott felhatalmazást a cégnek". (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS