2021. december 7. keddAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Abortuszellenes tüntetésre készülnek Washingtonban, Mike Pence alelnök is elmegy

2017. január 27. 09:00, utolsó frissítés: 09:29

Tízezreket várnak a pénteki washingtoni abortuszellenes demonstrációra. A meneten részt vesz Mike Pence amerikai alelnök, és felszólal Kellyanne Conway, Donald Trump elnök tanácsadója is.


A szervezők szerint a megmozdulás történelmi jelentőségű lesz, olyan, mint az először 1988-ban, Ronald Reagan elnöksége idején megrendezett hasonló demonstráció vagy a 2008-ban George W. Bush kifejezett óhajára megtartott menet. Eddig még egyetlen ilyen rendezvényen sem vett részt amerikai elnök vagy alelnök.Az egyébként évente megszervezett Menet az életért című megmozdulásra ezúttal a szervezők több tízezer embert várnak az Egyesült Államok minden részéből, többet, mint az elmúlt nyolc évben bármikor. Ez annak köszönhető, hogy az új elnök és alelnök várhatóan az abortuszt szigorító politikát folytat majd.

Mike Pence, aki "evangéliumi katolikusnak" nevezi magát, az abortuszellenes mozgalmak egyik ünnepelt személyisége. Indiana állam kormányzójaként az Egyesült Államok egyik legszigorúbb abortusztörvényét írta alá. Még az elnökválasztás előtt, októberben megtartott alelnökjelölti országos vitán Pence álláspontja indoklásaként a bibliai Jeremiás könyvét idézte: "Mielőtt az anyaméhben megalkottalak, már ismertelek".

Donald Trump elnök szerda este, az ABC televíziónak adott interjújában azon aggodalmának adott hangot, hogy a média nem számol majd be kellő terjedelemben és mélységben a megmozdulásról. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS