2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A mexikói elnök továbbra sem akar hallani Trump faláról

2017. január 24. 08:42, utolsó frissítés: 08:42

Továbbra sem akar hallani Enrique Pena Nieto mexikói elnök az új amerikai elnök falépítési terveiről.

A mexikói elnök "minden témát átfogó" tárgyalást akar az új amerikai kormánnyal, és kérte, hogy az illegális bevándorlókat Washington "rendezetten, egyeztetve" küldje haza.

Enrique Pena Nieto a mexikóiak bevándorlásán kívül a kétoldalú kereskedelmről, a biztonságról és a határőrzésről is egyeztetni szeretne.

Pena Nieto az elnöki palotában beszélt egy rendezvényen az új amerikai kormánnyal kapcsolatos elképzeléseiről. Azt mondta: mindenkinek az az érdeke, hogy a másiknak jól menjen a dolga. A tervek szerint január 31-én Washingtonba utazik, hogy találkozzon Donald Trump amerikai elnökkel.

A mexikói vezető megerősítette, hogy továbbra is elutasítja fal építését a két ország határának teljes hosszában, amit Trump a választási kampányban ígért meg, ráadásul Mexikó költségén.

Pena Nieto előre azt kérte amerikai kollégájától, hogy az Egyesült Államok bánjon emberségesen az ott élő mexikói bevándorlókkal, és védelmébe vette az észak-amerikai szabadkereskedelmi szerződést, amelyet Trump újra akar tárgyalni.

A három érintett ország (Egyesült Államok, Kanada és Mexikó) közötti kereskedelmi forgalmat vámok és kvóták nélkül kell folytatni, ahogyan az 2008 óta történik – mondta. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS