2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Öt embert megölt, nyolcat megsebesített egy lövöldöző Floridában

2017. január 07. 08:47, utolsó frissítés: 08:49

Öt ember életét vesztette, nyolcan pedig megsebesültek péntek este a floridai Fort Lauderdale repülőtéren, amikor egy támadó tüzet nyitott a csomagkiadónál. A gyanúsítottat őrizetbe vették.

A szemtanúk szerint a lövöldöző egy szót sem szólt, csak lőni kezdett, és járkált. Amikor kifogyott a lőszere, feladta magát a rendőröknek.

A gyanúsított, a 26 éves Esteban Santiago háborús veterán, és az amerikai sajtó szerint lehet, hogy mentálisan zavart. Egyes sajtójelentések szerint azt mondta a rendőröknek, hogy a kormány kontrollálni akarja az elméjét, és dzsihadista videókat nézettek vele.
A férfi Alaszkából repült Floridába, a gépre üres félautomata fegyverrel és lőszerrel szállt fel, majd landolás után elvette a poggyászát, és a fürdőben töltötte meg a fegyvert. Amerikában teljesen legális a feladott poggyászban meg nem töltött, külön dobozban tárolt fegyvert szállítani.

A rendőrség szerint magányos elkövetőről van szó, az okokat még vizsgálják, de nem zárták ki a terrorizmus lehetőségét. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS