2020. október 26. hétfőDömötör
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Baleset volt a szerb elnök elleni “merénylet-kísérlet”

2004. december 02. 12:12, utolsó frissítés: 12:13

Borisz Tadics szerb elnök ellen nem kíséreltek meg merényletet. A vele történt incidens közúti baleset volt, amelyet az Egyesült Államok belgrádi nagykövetségének egyik alkalmazottja idézett elő – jelentette be Dragan Jocsics szerb belügyminiszter.

A szóban forgó incidens kedden 21 óra tájban történt. Egy Audi típusú gépkocsi több ízben megpróbált nekiütközni az elnököt szállító gépkocsinak, jóllehet a konvoj az előírásoknak megfelelően megkülönböztető fény- és hangjelzéssel haladt. Az Audi, miután összeütközött a konvoj egyik autójával, nagy sebességgel elhajtott.

Az elnöki hivatalhoz hasonlóan a belgrádi média is merényletkísérletről számolt be, míg a rendőrség tegnap délutáni közleményéből már csak azt lehetett kihámozni, hogy az Audit az elnöki konvoj utolsó, testőröket szállító gépkocsijának sofőrje kényszerítette meghátrálásra azzal, hogy jobbra rántva a kormányt nekiment. A belügyi jelentésben nem szerepelt a "merénylet" kifejezés.

Jocsics beszámolója szerint az Egyesült Államok belgrádi nagykövetsége tegnap tájékoztatta a belügyminisztériumot arról, hogy a külképviselet biztonsági személyzetének egyik tagja ült az Audi volánja mögött. „Azt tudom mondani, hogy bár eleinte mindannyian tartottunk attól, hogy merényletről van szó, ám úgy tűnik, közúti szabálysértés történt" – mondta Jocsics. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS