2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Boris Johnson szerint nem változik a Brexit menetrendje

2016. november 04. 16:34, utolsó frissítés: 16:34

Nem változik a brit uniós tagság megszüntetésének (Brexit) menetrendje a londoni felsőbíróság azon döntése miatt, hogy a kormány csak a parlament jóváhagyásával indíthatja el az EU-tagság megszűnésének folyamatát - jelentette ki Boris Johnson brit külügyminiszter pénteken Berlinben német kollégájával, Frank-Walter Steinmeierrel folytatott megbeszélése után.

A két külügyminiszter közös tájékoztatóján Boris Johnson kérdésre válaszolva kiemelte: tudomásul kell venni, hogy az uniós tagságról tartott népszavazáson a többség a kilépés mellett döntött, ezért a kormány végre is hajtja a Brexitet, a londoni felsőbíróság végzése miatt pedig a legfelsőbb bírósághoz fordul.

A brit diplomácia vezetője hangoztatta, hogy a Brexit mindenkinek a javára válhat, a folyamatából mindkét fél - Nagy-Britannia és az EU is - "győztesen" kerülhet ki.

Frank-Walter Steinmeier figyelmeztetett: a kilépési tárgyalásokat minél hamarabb el kell kezdeni, és el kell kerülni, hogy a londoni felsőbíróság végzése nyomán elhúzódjék az ügy. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS