2021. február 28. vasárnapElemér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Oroszország hadrendbe állította a lézerfegyverek néhány típusát

2016. augusztus 03. 08:52, utolsó frissítés: 08:54

Az orosz hadsereg már hadrendbe állította a lézerfegyverek néhány típusát - jelentette ki Jurij Boriszov orosz védelmi miniszterhelyettes kedden Szarovban.


"Ez nem egzotikum, nem kísérleti és prototípusokról van szó - már hadrendbe állítottuk a lézerfegyverek néhány típusát" - mondta Jurij Boriszov miniszterhelyettes az Oroszországi Szövetségi Nukleáris Központ - Összoroszországi Kísérleti Fizikai Tudományos és Kutatóintézet megalapításának 70. évfordulóján megrendezett ünnepségen.

Azt mondta, hogy az "új fizikai elveken alapuló fegyverek" mára realitássá váltak. Szerinte a nukleáris központ és kutatóintézet jelentős mértékben meghatározza az orosz fegyveres erők átalakítását a 2025-i tartó állami fegyverkezési program keretében.

Boriszov méltatta a szarovi intézménynek az orosz nukleáris pajzs létrehozásában, a nukleáris egyensúly fenntartásában és ezáltal a harmadik világháború elkerülésében játszott szerepét. A Roszatomhoz tartozó nukleáris központ és kutatóintézet az orosz védelmi-ipari komplexum egyik legjobb vállalata - tette hozzá.

Az első szovjet atom- és termonukleáris fegyvereket kifejlesztő létesítményt 1946. április 9-én alapították 11-es tervezőiroda fedőnéven. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS