2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mégis elfogadhatják az MSZP-s politikus népszavazási kérelmét a vasárnapi nyitva tartásról

2016. február 29. 14:35, utolsó frissítés: 14:35

Várhatóan az MSZP kérdését hitelesíti a Nemzeti Választási Bizottság, tudta meg az Index. A múlt heti magyarországi népszavazási balhéban ugyanis jogi aggály merült fel: az elsőként kérést benyújtó, kopaszok által védett Erdösi Lászlóné nem személyesen pecsételt.

A Nemzeti Választási Bizottság hétfő délutáni ülésén nem Erdösi Lászlóné kezdeményezésének hitelesítését javasolja majd, írja az Index.

Múlt kedden az MSZP politikusa, Nyakó István népszavazási kérelmet nyújtott volna be a vasárnapi zárva tartásról, amely úgy hangzott volna: Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt? A politikus bejutását a Nemzeti Választási Irodába a magyarországi portálok tudósításai szerint "kopasz verőlegények" akadályozták meg, s Erdösi Lászlóné magánszemély - Erdösi László herceghalmi polgármester felesége - néhány másodperccel hamarabb nyújtotta be ugyanebben a témában a népszavazási kérését. Az ő kérdése úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek - a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint - továbbra is zárva tartsanak vasárnap?"

A Nemzeti Választási Irodában egy adott témában egyszerre csak egy kérés bírálható el. Akkor úgy tűnt, hogy hogy mivel elsőként Erdösi Lászlóné kérdése érkezett be, azt fogja az NVB elbírálni, és Nyakó István kérdésének hitelesítését a "párhuzamossági moratóriumra" hivatkozva valószínűleg megtagadja. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS