2020. október 30. péntekAlfonz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Keményen megbüntetnék Észak-Koreát a rakétakísérlet miatt

2016. február 09. 09:44, utolsó frissítés: 09:44

Dél-Korea együttműködik az Egyesült Államokkal és Japánnal abban, hogy újabb büntetőintézkedéseket dolgozzanak ki Észak-Korea ellen - erről beszélt kedden telefonon a dél-koreai és az amerikai elnök, valamint a japán kormányfő.

Pak Gun Hje
abban állapodott meg Barack Obamával és Abe Sindzóval, hogy kemény és hatékony szankciók előkészítésére törekednek, amelyeket majd az ENSZ Biztonsági Tanácsa fogad el.

A dél-koreai és az amerikai elnök abban is egyetértett, hogy a világszervezet keretein kívül is szükség lenne szankciókra Phenjan megbüntetésére.

Észak-Korea vasárnap műholdfelbocsátás céljával elindított egy hordozórakétát. A nemzetközi közösség megítélése szerint valójában egy katonai kísérletről volt szó, és Phenjan megsértette az ENSZ határozatait, amelyek tiltják számára a ballisztikusrakéta-technológia felhasználásával végzett rakétaindításokat.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) vasárnapi rendkívüli ülésén elfogadott nyilatkozatában határozottan elítélte a rakétakísérletet. Észak-Korea januárban kísérleti atomrobbantást is végrehajtott. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS