2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Menekültszállásokra kerültek a Kölnben molesztált nők mobiljai

2016. január 08. 19:35, utolsó frissítés: 2016. január 09. 11:20

A szilveszterkor Kölnben a nőket molesztáló bevándorlók által ellopott mobiltelefonok némelyikét menekültszállásokon lelték fel a német rendőrök.

A nők ellen Kölnben elkövetett szilveszteri támadásokkor ellopott mobiltelefonok némelyikét menekültszállásokon, vagy azok közelében lelték fel - közölte a Spiegel Online német hírportál pénteken. A kölni nyomozóknak sikerült bemérniük néhány ellopott mobiltelefon helyét. Több esetben a nyomok menekültszállásokhoz, illetve azok közvetlen környezetéhez vezettek.

Csütörtökig mintegy 200 - javarészt nők által tett - feljelentés érkezett a német hatóságokhoz a kölni pályaudvar környékén elkövetett támadások kapcsán - olvasható a hírportálon. Sok feljelentést szexuális zaklatás miatt tettek.

A rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint a támadók "kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak". Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.

(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS