2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

IÁ-zászlót ábrázoló papír volt a Párizsban lelőtt férfinél

2016. január 08. 09:04, utolsó frissítés: 09:04

Az Iszlám Állam (IÁ) zászlaját ábrázoló papír volt a párizsi rendőrkapitányságnál csütörtökön lelőtt férfinél, és erre a végül meghiúsult támadás elkövetését elismerő arab szöveg volt írva - közölte Francois Molins párizsi ügyész.

A férfinél, aki ruházata alatt egy robbanómellénynek az utánzatát viselte, egy mobiltelefont is találtak a hatóságok. A párizsi rendőrkapitányságot henteskéssel a kezében megrohamozó férfi tettét a körülmények ismeretében terrortámadásként értelmezik a francia hatóságok - mondta Francois Molins ügyész.

A férfi pontosan egy évvel a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap szerkesztősége ellen elkövetett terrortámadás után próbált behatolni a rendőrségre. Az épület előtti rendőrök azonnal agyonlőtték, ahogy a férfi irányukba rohanva azt kiáltozta, hogy Allahu akbar, vagyis Isten a legnagyobb.

Az egyik rendőrségi szakszervezet tisztviselője szerint a két rendőr életét is kioltó támadás évfordulóján nagy a feszültség a testületben. "Folyamatos a riadókészültség" - mondta.

Nem sokkal a támadás előtt Francois Hollande francia elnök arról beszélt, hogy a terrorizmus továbbra is félelmetes fenyegetést jelent az országra, a rendőrök, csendőrök vagy tűzoltók ellen elkövetett támadások nem hétköznapi bűncselekmények, hanem a köztársaság ellen elkövetett merényletek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS