2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megsebesült az Iszlám Állam szóvivője

2016. január 08. 09:02, utolsó frissítés: 09:02

Egy légicsapásban megsebesült az Iszlám Állam (IÁ) szóvivője, Abu Mohamed al-Adnáni - közölte csütörtökön az iraki hadsereg.

A szóvivőt Irak nyugati részén, az IÁ egyik erősségének számító el-Anbár tartományban, Barvana településen sebesítette meg egy támadás néhány nappal ezelőtt - közölte az iraki hadsereg.

A terrorista megerősített jelentések alapján nagy mennyiségű vért vesztett, de nem halt meg. Azóta Irak második legnagyobb városába, a dzsihadisták kezén lévő Moszulba szállították kezelésre.

Az Anbárban található Barvana településen és közelében több mint 100 dzsihadista harcossal végeztek az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció légicsapásai az utóbbi napokban.

A művelet célja az volt, hogy a légi támadásokkal támogatást nyújtsanak az iraki biztonsági erőknek, amelyek Anbárban próbálják visszaszorítani az IÁ csapatait.

Steve Warren amerikai ezredes, a terrorellenes katonai szövetség szóvivője nem tudta megerősíteni az iraki bejelentést, és közölte, hogy Abu Mohamed al-Adnáni nem szerepelt konkrétan a légi támadások célpontjai között. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS