2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Zéró toleranciát hirdetett az osztrák rendőrség a molesztálókkal szemben

2016. január 07. 20:21, utolsó frissítés: 20:21

Az osztrák rendőrség minden esetet kivizsgál majd és zéró toleranciával fog eljárni - közölte csütörtökön az osztrák belügyminiszter arra reagálva, miszerint szilveszterkor Salzburgban is több nőt ért a kölni esetekhez hasonló támadás.


Johanna Mikl-Leitner
közleményében leszögezte: a nők nyilvános helyen való mozgásszabadságát semennyire nem szabad korlátozni.

Salzburg rendőrsége csütörtökön számolt be több, a városban történt molesztálási esetről. Így például egy fiatal osztrák nő feljelentése szerint szilveszter éjszaka két férfi fogdosta a salzburgi Residenzplatz téren, a támadók nyolc-tíz, külföldi származású férfiból álló csoport tagjai voltak. A rendőrség őrizetbe vett egy 24 éves afgán férfit, aki aznap a hajnali órákban egy salzburgi bárban szexuálisan zaklatott egy 28 éves salzburgi nőt.

Az illetékes hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy szervezett támadások történtek-e, és lehet-e kapcsolatot találni az egyes elkövetők vagy elkövető csoportok között.

Az osztrák közszolgálati média (ORF) internetes kiadása a salzburgi ügyészségre hivatkozva azt közölte, hogy nem nagy számú esetről van szó, és ezek nem hasonlíthatók össze a Kölnben történtekkel.

A bécsi rendőrség korábban azt közölte, hogy a városban nem történt a kölni esetekhez hasonló támadás.

A hatóság legutóbbi bejelentése szerint azonban csütörtökön feljelentés érkezett szilveszter éjszakáján elkövetett köztéri lopás és szexuális zaklatás miatt. A bejelentés szerint egy utcai szilveszteri rendezvényen Bécs Leopoldstadt városrészében ismeretlen férfiak tánc közben több nőt fogdostak, kettőjük pénztárcáját ellopták, a harmadik táskájában pedig kárt tettek. A rendőrség közlése szerint az elkövetők az áldozatok figyelmét elterelve követték el a bűncselekményeket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS