2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Donald Trump "gyorsan lefejezi az IÁ-t" első tévéreklámjában

2016. január 05. 09:07, utolsó frissítés: 09:07

A muszlimokkal, a bevándorlással és a terrorizmussal foglalkozik Donald Trump amerikai elnökjelölt-aspiráns első televíziós reklámja, amelyet hétfőn mutattak be.

A harminc másodperces videó megismétli a republikánus elnökjelölt-aspiráns azon erős bírálatokat szült álláspontját, miszerint átmenetileg meg kellene tiltani muszlimok beutazását az Egyesült Államokba, valamint kemény intézkedéseket ígér az Iszlám Állam nevű terrorszervezet és általában a terrorizmus ellen. "Ő (Trump) gyorsan lefejezi az Iszlám Államot és elveszi az olajukat" - szól a szöveg a reklámban.A harminc másodpercben képek láthatóak a San Bernardinóban elkövetett tömegmészárlás tetteseiről, egy rakétát kilövő amerikai hadihajóról és - Trump egy másik, a mexikói határra építendő falra vonatkozó ígérete kapcsán - illegális határátlépőkről. A spot Donald Trump legismertebb kampánymondatával zárul, amelyet tapsoló és hurrázó tömeg előtt mondott el: "Ismét naggyá tesszük Amerikát!"

Mint azonban a Tampa Bay Times című floridai lap kiderítette, az illegális határátlépőkről készített képkockákat - a reklám sugallatával ellentétben - valójában nem az amerikai-mexikói határon, hanem Marokkóban rögzítették. A kampánystáb azonnal reagált, s ezt azzal magyarázta: szándékosan döntöttek így, mert így szerették volna jelezni, hogy milyen is lesz az amerikai-mexikói határ, ha nem történik változás a bevándorlási politikában.

Trump a napokban jelentette be: januártól hetente kétmillió dollárt költ televíziós reklámokra. A republikánusok elnökjelöltségére pályázó milliárdos üzletember első kampányfilmjét keddtől kezdik vetíteni Iowában és New Hampshire-ben. A két keleti parti szövetségi államnak meghatározó szerepe van az amerikai elnökválasztások idején, mivel elsőként itt tartanak előválasztást.

A választási kampány "nagyüzeme" e két államban hétfőn már meg is kezdődött. Nem Hamsphire-ben kampányolt Marco Rubio republikánus párti elnökjelölt-aspiráns, valamint Bill Clinton demokrata párti volt elnök is, aki az előző nap szállt be felesége, Hillary Clinton kampányába. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS