2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nógrádi: a srebrenicai évforduló adhatta Szerbia fenyegetésének alapját

2015. július 15. 17:03, utolsó frissítés: 17:03

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint a srebrenicai mészárlás huszadik évfordulója adhatott alapot arra, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet feltételezett tagjai a szervezet első balkáni célpontjaként jelölték meg Szerbiát.

A szakértő az M1 aktuális csatornán szerdán arról beszélt: az ilyen fenyegetést mindig érdemes komolyan venni, amíg ki nem derül, hogy nem igaz. Hozzátette: az Iszlám Állam jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy Európára nagy csapást mérjen, de meghatározott akciókkal felhívhatja magára a figyelmet.

Ugyanakkor kiemelte, húsz évvel a srebrenicai mészárlás után is - ami, mint fogalmazott, mostanáig sem lett "tisztességesen" feltárva - "dolgozik a bosszú". A szakértő kitért arra is: az Iszlám Állam azt látja, hogy Európa megosztott, "nem tud mit kezdeni a migránsokkal", és nincs abban a helyzetben, hogy szárazföldi erőkkel szétverje a terrorszervezetet Szíriában és Irakban.

Szerdán a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) honlapján számolt be arról, hogy olyan videofelvételt jelentettek meg az Iszlám Állam nevű terrorszervezet feltételezett tagjai, amelyben Szerbiát a Balkán központjaként és a szervezet célpontjaként jelölték meg. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS