2022. aug. 19. péntekHuba
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Személyesen is cáfolta a szexvádakat András herceg

2015. január 23. 08:22, utolsó frissítés: 08:22

Először utasította vissza személyesen is András yorki herceg azokat az állításokat, hogy kiskorúakkal szexelt volna. A herceg csütörtökön Davosban szólalt meg az ügyben.


"Csak megismételhetem és megerősíthetem azt, amit a Buckingham-palota már közölt a védelmemben" – mondta a herceg, majd hozzátette: "Most a munkámra koncentrálok".

A palota, a brit királyi család első számú londoni hivatala január elején hivatalos közleményt adott ki, amely szerint "minden alapot nélkülöznek" azok az állítások, amelyek szerint az 55 éves András herceg - aki az ötödik a brit trónutódlási sorban - bármikor is szexuális visszaélést követett volna el kiskorúak sérelmére.

András hercegről már évekkel ezelőtt kiderült, hogy közeli üzleti és baráti kapcsolatokat ápolt egy amerikai pénzemberrel, Jeffrey Epsteinnel, aki a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok szexuális szolgáltatásainak szinte iparszerű forgalmazásáért.

Az ügy azután került ismét a felszínre, hogy kiderült: Epstein ellen üzelmeinek egyik egykori áldozata polgári peres keresetet nyújtott be egy floridai bíróságon. A feljelentő szerint Epstein több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel. A most 30 éves nő akkor 17 éves volt, vagyis a floridai törvények szerint kiskorúnak számított.

A brit sajtó kiderítette, hogy a háromgyermekes Virginia Robertsről van szó, aki intim részletekkel kiegészítve megerősítette: 17 éves korában szexuális kapcsolata volt András herceggel.

Az Epstein elleni rendőrségi vizsgálat aktáiból kiderült, hogy a börtönviselt amerikai pénzember egykori lakája azt mondta: András rendszeresen vendégeskedett Epstein floridai villájában, és medencepartikon" vett részt, "esetenként pucér hölgyek társaságában". (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS