2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Síró Mohameddel a címlapon jelenik meg szerdán a Charlie Hebdo

2015. január 13. 08:35, utolsó frissítés: 08:38

A címlapon látható majd a Mohamed prófétát ábrázoló karikatúra a Charlie Hebdo szerdán megjelenő legújabb számában, ami szerdán jelenik meg hárommillió példányban, a korábban tervezett egymillió helyett.


A hetilap címlapját hétfő késő este mutatta be internetes oldalán a Libération, amely szerkesztőségében kaptak helyet a Charlie Hebdo munkatársai a múlt heti véres merénylet után.A címoldalon a fehér turbánt viselő Mohamed próféta a "Je suis Charlie" (Én vagyok Charlie) feliratú táblát tart a kezében. Az iszlám vallásalapító szomorú képet vág, és egy könnycsepp csordul ki a szemén. A karikatúra felett "Minden megbocsátva" felirat látható.

A hetilap legújabb példánya szerdán jelenik meg hárommillió példányban, a korábban tervezett egymillió helyett. A múlt szerdai terrorista merényletben újságíróinak többségét elvesztő újság eddig 60 ezer példányban jelent meg. Mint a lap kiadója közölte hétfőn, hogy az első egymillió példányból származó bevétel teljes egészében a lapé lesz. A kiadvány nyolcoldalas lesz a megszokott 16 oldalassal szemben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS