2021. október 28. csütörtökSimon, Szimonetta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Meggyilkolták az ukrán Jobboldali Szektor egyik vezetőjét

2014. március 25. 11:20, utolsó frissítés: 14:34

Meggyilkolták Olekszandr Muzicskót, a Jobboldali Szektor nevű ukrajnai ultranacionalista szervezet egyik vezetőjét – jelentette kedd reggel az ukrán média.


Muzicskót autóját két gépkocsi feltartóztatta a nyugat-ukrajnai Rivnében, majd a támadók saját autójukba tuszkolták a férfit. A férfit később kidobták az autóból: kezét hátrabilincselték, és két lövést adtak le szíve tájékára. Más hírek szerint a férfit főbe lőtték.

Muzicsko a Viktor Janukovics államfő megbuktatásában tevékeny szerepet vállaló Jobboldali Szektor nyugat-ukrajnai "koordinátora" volt, és ragadványnevén, Szasko Bilijként ismerték Ukrajnában. Botrányos jelenetei miatt került rendszeresen a hírekbe. Egyszer fegyverrel, terepszínű ruhában jelent meg és tartott szónoklatot a rivnei megyei önkormányzat elnökségének ülésén, máskor pedig megütött egy rivnei ügyészt, azt vetve a szemére, hogy rosszul nyomoz egy meggyilkolt nő ügyében.

A férfi botrányos és félelemkeltő megnyilvánulásaival előszeretettel foglalkozott az orosz média, rajta mutatva be, hogy milyenek az ukrán radikálisok.

Muzicskót az orosz hatóságok is körözték: azzal vádolták, hogy több mint húsz orosz katonát ölt meg a csecsen háború idején. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS