2021. október 19. keddNándor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

3500 oroszt nem engedtek be eddig Ukrajnába

2014. március 10. 09:29, utolsó frissítés: 11:14

Az ukrán határőrök három és félezer orosz állampolgártól tagadták meg eddig a belépést Ukrajnába, nem kívánatosnak minősítve tartózkodásukat az ország területén - közölte vasárnap Kijevben Pavlo Sisolin vezérezredes, az Ukrán Állami Határőrszolgálat vezetőjének első helyettese.


A tábornok az ukrán kormány ülésén elhangzott helyzetismertetésében kiemelte, hogy napi átlagban legalább 500 orosz állampolgárt fordítanak vissza az orosz-ukrán határról. Elmondta, az ukrán határátkelőhelyekről eddig eltanácsolt 3500 orosz között 16 újságíró volt, akiknek az ország területén való tartózkodását nem tartották megengedhetőnek az ukrán hatóságok - adták hírül ukrán hírportálok.

Sisolin azt is közölte, hogy Oroszország durván megsérti az orosz Fekete-tengeri Flotta ukrán területen való tartózkodását szabályozó ukrán-orosz szerződést és a közös határ védelmével kapcsolatos kétoldalú megállapodásokat.

A hétvégén a lembergi (lvivi) nemzetközi repülőtérről egy orosz újságírót és egy parlamenti képviselőt fordítottak vissza az ukrán határőrök, mert felmerült a gyanú, hogy a Munkácsra tartó orosz állampolgárok Ukrajnát lejárató információkat készülnek gyűjteni Kárpátalján. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS