2021. október 19. keddNándor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szinte kizárólag csak orosz tévét lehet már nézni a Krímben

2014. március 10. 08:31, utolsó frissítés: 08:31

Egy kivételével az összes ukrán televíziós csatornát lekapcsolták a Krímben, helyettük orosz televíziók műsorait sugározzák.


Jelenleg az ukrán tévécsatornák közül egyedül a politikailag semleges kijevi Tonis tévé adása fogható az orosz katonák és helyi fegyveresek által múlt héten megszállt Krím félszigeten. Részlegesen leállították a helyi televíziók műsorainak sugárzását is, a kiiktatott ukrajnai csatornákat a félszigeten orosz adók műsorával helyettesítették – adták hírül vasárnap ukrán hírportálok.

A jelentések szerint a kábelszolgáltatók csomagjaiban a többi között az ukrán Inter TV helyén az orosz NTV Mir, a kijevi 1+1 adóén az orosz állami tévé, az Ukrán Nemzeti Televízióén a Rosszija RTR műsorai nézhetők. További hét országos ukrán tévécsatorna adásait is lekapcsolták.

Vasárnapi médiahírek szerint Szimferopol utcáin óriásplakátok tűntek fel, amelyek a helyi lakosságnak azt sugallják, hogy az oroszbarát krími vezetés által március 16-ra kitűzött, a félsziget hovatartozásáról tartandó népszavazáson a "nácizmus" és Oroszország között kell választania. A reklámtáblák egyik felén a Krím horogkereszttel, a másikon orosz nemzeti színekkel jelölt térképe látható, a két változat közötti választás lehetőségére utaló szöveggel. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS