2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Német parlamenti különbizottság a szegénységi bevándorlók ügyében

2014. január 04. 13:36, utolsó frissítés: 2014. január 05. 17:27

Különbizottságot állít fel jövő héten a német parlament, hogy megvitassa a szegénységi bevándorlók problémáját, jelentette be Angela Merkel kancellár, miután a kormánykoalícióban egyre hevesebbé válik az a vita, amely a szociális támogatások rendszerének szigorításáról folyik.

A bevándorlási szabályok szigorítását a konzervatív CSU kezdeményezte, azt javasolva, hogy az uniós tagországokból érkező bevándorlók az első három hónapban ne kapjanak semmilyen szociális támogatást, illetve hogy tiltsák ki az országból azokat, akikről kiderül, hogy jogtalanul szereztek szociális segélyt. A szigorításokra a konzervatív párt szerint azért van szükség, mert a munkavállalást korlátozó rendelkezések eltörlésével megnő a román és bolgár bevándorlók száma, és elszaporodhatnak a szociális visszaélések is.

A német munkaerőelhelyező ügynökség adatai szerint jelenleg a munkanélküli segélyek 0,6%-át kapják román és bolgár bevándorlók. A két tagországból érkezők körében 7,4%-os a munkanélküliségi arány, ez alacsonyabb, mint a németországi átlag. (erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS