2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Robbantásra készülő palesztinokat vettek őrizetbe Izraelben

2014. január 03. 08:15, utolsó frissítés: 08:15

Terrorcselekmény gyanújával palesztinokat vettek őrizetbe Izraelben - jelentette helyi idő szerint csütörtök este az izraeli média.

A híradások szerint 14 személyt vettek őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy december 22-én Tel-Aviv közelében pokolgépes támadást kíséreltek meg egy autóbusz ellen. A busz vezetője még időben észlelte a robbanószerkezetet tartalmazó gyanús táskát, így az utasok sértetlenül hagyhatták el az autóbuszt. A szerkezet ezt követően robbant fel.

Az őrizetbe vett palesztinokat azzal gyanúsítják, hogy egy terrorszervezet tagjai. A hírek szerint állítólag közöttük van a palesztin rendőrség egyik tagja is. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott Benjámin Netanjahu miniszterelnök is, aki szerint mindez annak bizonyítéka, hogy a terrortámadásokban a Mahmúd Abbász vezette Autonómia Hatóság tagjai is részt vesznek.

Netanjahu arra szólította fel Abbászt, hogy - mint fogalmazott - többé ne az Izrael által szabadon bocsátott palesztin terroristákat ünnepeljék, hanem a béke érdekében tegyenek erőfeszítéseket.

A palesztinok őrizetbe vételéről akkor érkezett hír, amikor az izraeli-palesztin tárgyalások előmozdítása érdekében Jeruzsálemben kezdett tárgyalásokat John Kerry amerikai külügyminiszter. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS