2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bútorok között csempészett négy szíriait egy román férfi

2013. szeptember 10. 14:26, utolsó frissítés: 14:26

Bútorok közé rejtve akart Görögországból Olaszországba csempészni négy szíriai férfit teherautójával az a román férfi, akit az M70-es autóúton fogtak el a rendőrök - közölte kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A magyarországi rendőrség honlapján közzétett információ szerint hétfő hajnalban állították meg a rendőrök a román rendszámú kisteherautót, amelyet egy 28 éves férfi vezetett. Kinyittatták a jármű rakterét, ahol a bútorok között elbújva négy szíriai férfit találtak.

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a két 18, a 29 és a 38 éves férfi nem rendelkezik Magyarországra érvényes tartózkodási engedéllyel.

Az autóvezető azzal védekezett, egy román ismerőse kérte meg arra, hogy négy embert vigyen el Görögországból Olaszországba, a viteldíjat Olaszországban kapta volna meg. Három nappal korábban Athénba utazott, ahol bútorokat pakoltak a teherautójába, később pedig egy másik helyen beszálltak a szíriaiak is.

A román férfit őrizetbe vették és embercsempészés miatt eljárást indítottak ellene. A négy szíriai férfit a zalai rendőrök Győrbe, az idegenrendészeti szállásra szállították. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS