2024. július 20. szombat
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lavrov: Washington bizonyítékai nem győzték meg Oroszországot

2013. szeptember 02. 15:00, utolsó frissítés: 15:00

Oroszországot nem győzték meg Washington bizonyítékai, amelyek állítólag azt tanúsítják, hogy a szíriai kormányzat vegyi fegyvert vetett be - jelentette ki Szergej Lavrov a moszkvai nemzetközi kapcsolatok intézetének (MGIMO) hétfői tanévnyitóján.


Az orosz külügyminiszter szerint ami a vegyi fegyver bevetéséről és az áldozatok állapotáról készült felvételeket illeti, azokban "sok a következetlenség és az abszurditás".

Szergej Lavrov furcsállta amerikai kollégája, John Kerry kijelentéseit, miszerint "cáfolhatatlan bizonyítékokat" tártak az oroszok elé arról, hogy a szíriai rezsim vegyi fegyvert vetett be, és az oroszok ezt a tényt nem ismerték el.

Az orosz diplomácia vezetője Kerry kijelentéseit cáfolva azt mondta: "bemutattak nekünk valamiféle számításokat, amelyek semmilyen konkrétumot nem tartalmaztak: sem földrajzi koordinátákat, sem neveket, sem annak bizonyítékait, hogy azokat szakemberek készítették, és semmilyen magyarázatot arra, hogy szakértők sokasága komolyan kételkedik az interneten keringő videofelvételekben".

"Az, amit amerikai partnereink, valamint a britek és franciák korábban és most megmutattak nekünk egyáltalán nem győz meg bennünket" - hangoztatta Lavrov. Hozzátette: "Ha valóban vannak szupertitkos adatok, fel kell oldani a titkosságukat. Folytatni a játékot, a titkolózást, nem helyénvaló". (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS