2022. január 29. szombatAdél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Repülőszerencsétlenség Egyiptomban – Franciaország gyászol

2004. január 05. 12:05, utolsó frissítés: 13:40

Egyiptomban a francia haditengerészet egy hajóval és egy kisebb búvárhajóval kapcsolódott be a szombati repülőgép-szerencsétlenség áldozatai utáni kutatásba. A már felhozott emberi maradványokat francia DNS-szakértők próbálják azonosítani. Az esti órákig mintegy 60 holttestet találtak.


Miközben együttes francia és egyiptomi erõfeszítéssel keresik a lezuhant Boeing több száz méter mélyen a tengerben szétszóródott alkatrészeit és fekete dobozát, a párizsi kormány vizsgálatot kezdett az európai légi ügyi intézményeknél is. Így derült ki mára, hogy a francia Fram utaztató cég által bérelt 10 éves egyiptomi repülõt éppúgy kitiltották másfél éve Svájc légterébõl, mint a tulajdonos Flash Airlines összes gépét. A svájci hatóságok ugyanis igen súlyos biztonsági hiányosságokat, a nemzeti normák megsértését állapították meg. Kiderült az is, hogy az egyiptomi légitársaságnak egy hasonló utasszállítógépe már kényszerleszállást hajtott végre 2002. októberében az athéni repülõtéren. Annak az esetnek a körülményeit összevetik a mostanival.

Tudni már, hogy a Flash Airlines gépe Sarm-el-Sejk-nél két perccel felszállás után 1500 méterrõl 17 másodperc alatt zuhant a tengerbe, miután erõsen rázkódott. A francia polgári repülés legsúlyosabb szerencsétlenségében egész családok haltak meg, gyermekek, szülõk, nagyszülõk együtt. Valamennyi francia régió és megye gyászol. (radio.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS