2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy tucat tálibbal végeztek amerikai drónok Pakisztánban

2013. január 06. 13:43, utolsó frissítés: 13:43

Legalább tizenkét feltételezett tálib harcos meghalt és nyolc megsebesült vasárnap az északnyugat-pakisztáni Dél-Vazirisztán törzsi területen, miután pilóta nélküli amerikai repülőgépek rakétákat lőttek ki több célpontra az Afganisztánnal határos térségben - jelentette a helyi média.

A jelentések szerint öt amerikai drón nyolc-tíz rakétát lőtt ki a lázadók három rejtekhelyére Babar Ghar körzetében. Helyi lakosok szerint a csapások következtében több ház lángba borult, és az áldozatok közül többen a felismerhetetlenségig megégtek.

A szóban forgó térség a Hakimulla Mehszúd vezette Tehrik-e-Talibán Pakisztán (Pakisztáni Tálibok Mozgalma, TTP) és a Hakkáni-csoport bázisa. Dél-Vazirisztán elvileg a hadsereg ellenőrzése alatt áll, amely - utóbb ingatagnak bizonyult - tűzszünetet kötött a helyi vazír törzs fegyvereseivel.

Sok pakisztáni szerint az amerikai drónok támadásai sértik az ország szuverenitását, és a lázadók mellett egyszerű civilek halálát is okozzák. Mások úgy vélik, hogy csak e csapások végezhetnek a helyi lakosságot terrorizáló fegyveresekkel a hadsereg által nem ellenőrzött övezetekben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS