2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Benzinkút robbant Szíriában, 11 halott

2013. január 04. 10:20, utolsó frissítés: 10:20

A legfrissebb közlések szerint tizenegy halottja és negyven sebesültje van annak a robbantásnak, amelyet autóba rejtett pokolgéppel követtek el csütörtök késő este Damaszkuszban, egy benzinkútnál.

A kútnál sokan voltak, ezért ilyen magas a halottak száma. Beszámolók szerint a helyszínen mindig nagy a tumultus, mert sokan ott töltik az éjszakát, hogy reggel fűtőolajhoz vagy üzemanyaghoz jussanak. Az olaj hiánycikké vált Szíriában a polgárháború miatt.

Az érintett észak-damaszkuszi körzetet több szíriai nemzetiség lakja, legnagyobb számban a szunnita többséghez tartozók. Jelentős az alavita kisebbség aránya is, ehhez tartozik Bassár el-Aszad elnök.

A helyi televízióban olyan képeket mutattak be, amelyeken tíz megégett holttest látható, valamint vöröskeresztes dolgozók, akik további áldozatok után kutatnak a helyszínen.

A robbantást egyelőre senki nem vállalta magára. Hivatalos sajtóorgánumok szerint a lázadók terrorakciójáról van szó. Ellenzéki közlés szerint viszont a pokolgépet egy álcázott katonai autó rejtette magában.

A héten ez már a második támadás benzinkút ellen a szíriai fővárosban. Szerdán több tucat halálos áldozatot követelt egy légicsapás Damaszkusz egy külső negyedében.

Egy friss ENSZ-jelentés szerint a szíriai konfliktusban eddig több mint 60 ezren haltak meg. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS