2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kiengedték a kórházból Hillary Clintont

2013. január 03. 15:45, utolsó frissítés: 15:45

Hillary Clinton amerikai külügyminisztert szerdán hazaengedték a kórházból, ahol négy napon át egy, a fejében talált vérrög miatt kezelték – közölte szerdán az amerikai diplomáciai tárca. A külügyminiszter férje, Bill Clinton volt amerikai elnök és lányuk, Chelsea társaságában hagyta el a New York-i Presbiteriánus Kórházat.

Az amerikai diplomácia vezetője december 7. óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. A vérrög egy december közepén elszenvedett agyrázkódás következménye, ami akkor történt, amikor egy vírusos gyomor-megbetegedés miatt elájult.

Victoria Nuland, a külügyi tárca szóvivője szerdán arról tájékoztatta a sajtót, hogy a miniszter telefonon konzultál munkatársaival és feljegyzéseket kap tőlük.

Republikánus politikusok és egyes konzervatív médiaorgánumok az elmúlt napokban kételyeket fogalmaztak meg Clinton betegségével kapcsolatban. Felmerült részükről, hogy a külügyminiszter egészségi okokra hivatkozva próbálja elkerülni, hogy a kongresszusban tanúskodnia kelljen a bengázi amerikai konzulátus ellen elkövetett terrortámadás ügyében.

Hillary Clinton egészségi állapota abból a szempontból is jelentőséggel bír, hogy a CNN-nek az elmúlt napokban közzétett közvélemény-kutatása szerint jelenleg ő a legesélyesebb arra, hogy négy év múlva az Egyesült Államok elnöke lehessen. A politikusasszony 2016-ban 69 éves lesz. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS