2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Google-vezér Észak-Koreába megy

2013. január 03. 09:58, utolsó frissítés: 10:05

Észak-Koreába készül Eric Schmidt, a Google igazgatótanácsának vezetője. Az AP hírügynökség vállalati forrásból úgy értesült, hogy Schmidt humanitárius jellegű magánlátogatáson vesz részt az ázsiai országban, Bill Richardson volt új-mexikói kormányzó kíséretében. Az utazásra már januárban sor kerülhet.

Észak-Koreában feltételezések szerint a földkerekség legszigorúbb korlátozásaival sújtják a világháló használatát. Az országot vezető Kim Dzsong Un újévi beszédében hangsúlyozottan utalt a tudományos-technikai fejlődés szükségességére, új "ipari forradalomra" szólítva.

Az Egyesült Államoknak nincsenek hivatalos diplomáciai kapcsolatai Észak-Koreával, és az amerikai cégek sem folytatnak ott üzleti tevékenységet. Washington importtilalommal is sújtja az országot egyebek között atomprogramja miatt.

Richardson – aki más olyan országokban is tett már látogatást, amelyekkel az Egyesült Államok nem tart fenn diplomáciai kapcsolatot – az elmúlt két évtizedben több ízben járt Észak-Koreában; utoljára 2010-ben utazott Phenjanba. A politikus korábban egyebek között az országban fogva tartott amerikaiak ügyéről tárgyalt partnereivel. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS