2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Angola: halálra taposták egymást az újévi virrasztók

2013. január 02. 11:15, utolsó frissítés: 11:15

Tíz ember, köztük négy gyermek halt meg december 31-én Luanda egyik stadionjánál egy újévi virrasztás miatt kialakult tolongásban – jelentette kedden az Angop angolai hírügynökség.

Az áldozatok megfulladtak az őket agyonnyomó tömegben, amely a Cidadela Desportiva stadion egyik bejáratánál torlódott fel, mivel a meghirdetett egyházi tömegrendezvényre a négy bejáratból csak kettőt nyitottak ki. A szilveszteri tolongásnak 120 sérültje is volt, közülük tucatnyit még kórházban ápolnak.

Az éjszakai virrasztást meghirdető pünkösdista egyház, az Isten Királyságának Egyetemes Egyháza püspöke, Ferner Batalha az Angopnak azt mondta, hogy a vallási rendezvényre 70 ezer embert vártak, de ennél jóval többen érkeztek, és ekkora tömegre nem voltak felkészülve, bár a hatóságokat előre értesítették és a helyi vöröskereszttől is kértek segítséget a lebonyolításhoz.

Szilveszter éjszaka az elefántcsontparti Abidjanban is tolongás miatt haltak meg legalább hatvanan, több mint kétszázan pedig megsérültek. A nyugat-afrikai ország gazdasági fővárosában az újévi központi tűzijátékot megnézni özönlött a tömeg a városközpontban lévő stadionhoz. A tragédia miatt Alassane Ouattara elnök háromnapos országos gyászt hirdetett. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS