2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hatvanan haltak meg egy elefántcsontparti tűzijátékon

2013. január 02. 00:51, utolsó frissítés: 00:51

Több mint hatvan embert tapostak halálra Elefántcsontparton Szilveszterkor. Az Abidjanban történt tömegbaleseten több mint kétszázan megsebesültek.

A baleset a kora hajnali órákban történt a város központjában lévő stadion mellett. Akkor tört ki a pánik, amikor a tömeg összegyűlt, hogy megnézze a tűzijátékot.

A hatóságok szerint sok gyerek is van az áldozatok között. A sérülteket a mentők különböző abidjani kórházakba szállították. Az egyik kórházban a francia hírügynökség tudósítója számos gyermeket látott a sérültek között.

Az még nem világos, hogy mi okozhatta a pánikot. A tűzijáték megtekintésére érkezett tömeg elzárta a stadion fő bejáratát, és a tülekedésben embereket tapostak agyon, sokan megfulladtak - mondta el a rendőrfőnök. Abdidjanban most második éve tartottak újévi tűzijátékot. Az ünnepségeket az ország megújulása jelképeként szervezte Alassane Ouattara elnök rendszere, miután Elefántcsontparton a legutóbbi választások nyomán kitört, 2010 decembere és 2011 áprilisa közötti csatározások 3000 áldozattal jártak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS