2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Semjén Zsolt minden erkölcsi vádat visszautasít

2012. december 08. 17:00, utolsó frissítés: 17:00

Visszautasítja a ELTE álltal megfogalmazott észrvetételeket szociológiai diplomamunkája ügyében Semjén Zsolt, aki szombaton pár perces bejelentésben reagált az egyetem vizsgálatára.


Az ELTE Társadalomtudományi Kara pénteken állapította meg, hogy jelentős egyezések vannak Semjén szakdolgozata és témavezetője írásai között, így az egyetem szerint a politikus "súlyos tudományos-etikai vétséget követett el".

A magyar miniszterelnök-helyettes és nemzetpolitikáért felelős tárcanélküli miniszter politikai támadásnak tartja az ügyet. Semjén elmondása szerint kezedetektől nyíltan kezelte az ügyet, minden dokumentumot feltett az internetre, "támadásokat" "fekete PR-nak" minősítette, és a tanárokat hibáztatta, amiért korábban nem, most viszont 20 év után "pellengére állították".

„Tíz féléven keresztül az összes bizonyítványom jeles vagy kitűnő minősítésű volt. A szakmai kompetenciám és hozzáértésem nem kérdőjelezhető meg” - mondta szombaton Semjén, aki úgy vélte, 20 évvel ezelőtt teljes jóhiszeműséggel járt el, ezért visszautasítta a vádakat. A határon túli magyarokért is felelős miniszterelnök-helyettes szerint "karaktergyilkosságra készülnek" ellene, miután "nem találtak rajta fogást". Semjén szerint a vitatott szövegeket az oktatóknak ismerniük kellett, "ha bármilyen tudományetikai probléma lett volna, miért nem akkor jelezték" - mondta a kormánypárti politikus. Azt mondta, elviseli a támadásokat, mert politikai küldetése van, évi 150 ezer új magyar állampolgárt kell segítenie.

Több újságíró feltette neki a kérdést, hogy tervezi-e lemondását, de a miniszterelnök-helyettes egyetlen kérdésre sem válaszolt, bejelentése után azonnal elhagyta a termet. (hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS