2022. január 29. szombatAdél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lezuhant a lengyel kormányfőt szállító helikopter

2003. december 05. 14:58, utolsó frissítés: 16:09

Motorhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre és a földbe csapódott a lengyel kormányfőt és kíséretét szállító helikopter csütörtök este Varsó közelében. Leszek Miller miniszterelnöknek két csigolyája törött el, de nem kell megműteni. A fedélzeten tartózkodó 15 személy közül 14-et kórházban ápolnak, de senki sincs életveszélyben. Miller politikai kabinetvezetője, Aleksandra Jakubowska szintén a géppel utazott.


A kormányfőt ápoló igazgató főorvos nem tudta megmondani, hogy Miller mikor hagyhatja el a kórházat, de néhány napos kórházi tartózkodásra mindenképpen szükség lesz, és a miniszterelnök "inkább a jövő hét végén, semmint elején" távozhat, és valószínűleg rögzítőkötésre lesz szüksége - mondta.

Marcin Kaszuba kormányszóvivő a miniszterelnökkel folytatott beszélgetés után úgy nyilatkozott, hogy Miller "nem a legjobban érzi magát", mellkasi és gerincfájdalmai vannak. Ennek ellenére a kormányfő feltett szándéka: mindenképpen elmegy a december 11-12-i brüsszeli kormányközi csúcsra, amelyen a résztvevők a tervek szerint elfogadják az unió alkotmányos szerződésének végleges formáját, sőt még előtte - december 9-én - Londonban Tony Blair brit miniszterelnökkel is szeretne találkozni. "Meg se fordul a fejemben, hogy hiányozhatok Brüsszelből" – nyilatkozta Miller péntek reggel telefonon egy kereskedelmi rádiónak.

Miller kormányfői teendőit átmenetileg Marek Pol miniszterelnök-helyettes, infrastrukturális miniszter vette át, bár hírek szerint a miniszterelnök betegágyában is képes intézkedni, és követi az eseményeket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS