2021. október 28. csütörtökSimon, Szimonetta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elindult a kormánypárti Békemenet Budapesten

2012. október 23. 15:58, utolsó frissítés: 16:03

Elindult a Fidesz- és kormányszimpatizánsok békemenete kedden kora délután a budapesti Széna térről a Kossuth térre, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnök mond majd beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepén.


"A Magyarország függetlenségéért és a kormány melletti kiállásért" szervezett menetet több ismert közéleti személyiség vezeti, köztük a rendezvény egyik szervezője, Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója és szóvivője, Bencsik András, a Demokrata című lap főszerkesztője, Fricz Tamás, a CÖF másik alapítója és Bayer Zsolt újságíró.A magyar és lengyel zászlók, valamint a kormányt éltető, biztató táblák alatt álló tömeg az indulás előtt teljesen megtöltötte a Széna teret és környékét, a forgalmat a városrészben lezárták. A menet elején egy hatalmas nemzeti színű molinót vittek, amelyen az állt: "Nem maradunk adósok! Egy a haza".

A békemenet részt vevői egyperces néma csenddel tisztelegtek az 1956-os hősök és Nagy Imre mártír miniszterelnök emléke előtt.

Az Index.hu tudósítói szerint a vártnál kevesebben vannak a békemeneten, talán tízezer résztvevő lehet. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS