2021. december 1. szerdaElza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Betiltanák az abortuszt a republikánusok Amerikában

2012. augusztus 22. 11:08, utolsó frissítés: 11:16

A magzatelhajtás teljes tilalmát is beemelnék politikai programjukba az amerikai republikánusok – közölték a párttól kedden. Az abortusszal kapcsolatos álláspontról egy 110 tagú bizottság határozott, és azt a következő hetekben tartandó elnökjelölt-választó kongresszuson fogadják el.


A teljes tilalom értelmében erőszak és vérfertőzés esetén sem engednék a művi terhességmegszakítást az Egyesült Államokban.

A kérdéssel kapcsolatban kínos helyzetbe kerültek a republikánusok egyik képviselőjük nyilatkozata miatt. Todd Akin szenátorjelölt egy vasárnapi interjúban azt mondta, hogy azok a nők, akik "egy tényleges nemi erőszak" áldozatai, szerinte csak ritkán esnek teherbe, mert szervezetük ilyen körülmények között tiltakozik a megfoganás ellen.

Mitt Romney republikánus elnökjelölt általános megütközést keltő kijelentése miatt felszólította Akint, hogy lépjen vissza szenátorjelöltségétől Missouri államban. Reince Priebus republikánus pártelnök azt kérte a politikustól, hogy ne vegyen részt a floridai Tampában tartandó pártkongresszuson.

Akin nem vette magára a kritikát, és kedden megerősítette, hogy indul a november 6-i megméretésen. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS