2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Oroszország ellenzi a Mubarakra kért halálos ítéletet

2012. január 08. 14:07, utolsó frissítés: 14:07

Oroszország aggódik a volt egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak elleni perben az ügyész által kért halálos ítélet miatt – tudatta az orosz külügyminisztérium honlapján szombaton egy közlemény. Néhány nappal ezelőtt Musztafa Háter ügyész kötél általi halált kért Mubarakra.

Az orosz diplomácia Hoszni Mubarak esetében lehetségesnek tartja az emberiességi szempontok figyelembe vételét. Moszkva arra hivatkozik, hogy idős, 83 éves, súlyosan beteg emberről van szó. "Ráadásul politikusként tavaly februárban meghozta ismert döntését lemondásáról, amellyel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy elkerüljék további ártatlan emberek halálát" – olvasható az orosz külügyi közleményben.

A 83 éves ex-elnök ellen az a vád, hogy tavaly év elején része volt az ellene tüntető tömegből mintegy 850 ember megölésében. Az orosz külügyminisztérium közleménye ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a volt elnök elleni bírósági eljárás Egyiptom belügye. "Változatlanul abból indulunk ki, hogy a baráti Egyiptom belügyéről van szó. Reméljük, hogy a végső döntés a legmagasabb szintű nemzetközi jogi normáknak megfelelően születik meg" – olvasható az orosz külügyminisztérium közleményében. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS