2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Főszerkesztőt fenyegetett, majd nyilvánosan bocsánatot kért a német elnök

2012. január 05. 10:08, utolsó frissítés: 10:55

Bocsánatot kért Christian Wulff német államfő, amiért megpróbálta megakadályozni, hogy egy kellemetlen cikket közöljenek róla. Az elnök a közszolgálati tévének adott szerda esti interjújában azt mondta, hogy nem fér össze az elnöki munkáról alkotott felfogásával amit tett, ezért bocsánatot kér, és változtat a sajtóval kialakított viszonyán.Azt mondta továbbá, hogy a Német Szövetségi Köztársaság elnökének higgadtan és objektív, távolságtartó, semleges hozzáállással kell végeznie munkáját, továbbá tisztelnie kell az alapvető jogokat, köztük a sajtó szabadságát.

Wulff a legnagyobb példányszámú német napilap, a Bild főszerkesztője telefonjának üzenetrögzítőjén hagyott egy fenyegetőző üzenetet, a lapot ellehetetlenítő perekkel és következményekkel fenyegetőzve. A cikk ennek ellenére megjelent.

A cikk egyébként arról szólt, hogy Wulff félmillió eurós kölcsönt kért egy üzletembertől, de később letagadta, hogy üzleti kapcsolatban volnának.

A Bild főszerkesztőjétől az elnök már korábban is bocsánatot kért, aki jelezte, hogy a maga részéről ezzel lezártnak tekinti az ügyet. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS