2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

LMP-s képviselők és szimpatizánsok blokádja a magyar Parlamentnél

2011. december 23. 11:49, utolsó frissítés: 13:10

LMP-s parlamenti képviselők és ellenzéki szimpatizánsok láncolták össze magukat a magyar Parlamentnél, hogy megakadályozzák a többi képviselő autójának behajtását a parkolóba – tudósít az Index.

Az utcai demonstrációval a Fidesz által elfogadni kívánt törvények ellen tiltakoznak. Az ellenzéki szimpatizánsok kormánypárti képviselők kinyomtatott fotóit tartják a magasba az "Ugye nem árulod el a demokráciát?" felirattal. Nyomtatott szöveget is osztogattak, amiben az áll, hogy a parlamenti képviselők ma el akarják árulni a demokráciát, a demonstrálók pedig szembesítik őket azzal, hogy történelmi bűnt követnek el, ha megszavazzák az új választási törvényt és bebetonozzák az igazságtalan egykulcsos adót.

A rendőrök elvittek egy LMP-s önkormányzati képviselőt, és dulakodásba keveredtek Kukorelly Endre író-költő-képviselővel. Az akcióban résztvevő összes LMP-s képviselő lemondott a mentelmi jogáról. A tiltakozók kis száma miatt folyamatos az erők átcsoportosítása mind a demonstrálók, mind a rendőrök oldaláról. (index.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS