2021. június 19. szombatGyárfás
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mladic nem súlyos beteg a börtönorvosok szerint

2011. június 09. 10:23, utolsó frissítés: 10:23

A rendelkezésre álló orvosi leletek egyike se bizonyítja, hogy Ratko Mladic, a boszniai szerb hadsereg volt parancsnoka halálos betege - közölte szerdán Nerma Jelacic a hágai Nemzetközi Törvényszék szóvivője.


"A Mladic halálos, vagy súlyos betegségéről szóló híresztelésekről annyit közölhetek, hogy az előírások szerint a börtön orvosainak jelezniük kell minden olyan információt ami arra utal, hogy a fogvatartott élete veszélyben van" - közölte hágai sajtótájékoztatóján a szóvivő, majd hozzátette: Mladicról eddig semmi ilyesmit nem jelentettek, jóllehet az orvosok megvizsgálták.

Mladicot az 1992 és 1995 között dúló boszniai háború során elkövetett népírtással, az emberiesség elleni bűncselekményekkel, a hadviselés szabályainak megszegésével vádolják. Május 26.-án fogták el az egyik vajdasági településen, Lázárföldön (Lazarevo), majd május 31-én Hágába szállították. A múlt pénteken, első bírósági meghallgatásán Mladic azt állította, hogy "súlyos beteg". A szóvivő elmondása szerint folytatják Mladic orvosi vizsgálatát. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS