2021. december 1. szerdaElza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bajnai Gordon létrehozta a Haza és Haladás Alapítványt

2011. május 19. 12:41, utolsó frissítés: 12:41

Nem jelent pártalapítást, hogy megkezdi működését a Haza és Haladás Alapítvány – mondta Bajnai Gordon volt magyar kormányfő, a szervezet alapítója szerdán újságíróknak Budapesten. Az alapítvány azt akarja elérni, hogy az egyén érezze, ő is felelős az országért – jelentette ki Bajnai Gordon.


Véleménye szerint Magyarország lemaradásának egyik oka a távlatos gondolkodás, a tudatos tervezés hiánya. Hozzátette: a szakszerű döntések elvéreztek a politikai küzdelemben.

Az alapítvány nem ellenzéki, a nyilvánosságon keresztül kíván hatni a hatalom mindenkori gyakorlóira, és jobbítani szándékozik a mindenkori kormányzat munkáját – jelentette ki Bajnai Gordon.

Hegedűs Dóra, az alapítvány kuratóriumának elnöke közölte: évente két átfogó kutatási projektet indítanak, egy-egy a kutatásra 6-9 hónapot szánnak. Az első szakpolitikai kutatás a magyar szociális támogatási rendszer átalakításának lehetőségeit vizsgálja majd. Az alapítvány honlapot és ezen blogot is indít.

Oszkó Péter, az alapítvány felügyelőbizottságának elnöke, volt pénzügyminiszter szintén azt hangsúlyozta, hogy nem pártpolitikai célzattal működik az alapítvány. Hozzátette: a civil szférának folyamatosan részt kell vennie a közpolitikai vitákban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS