2021. július 28. szerdaSzabolcs
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bemutatták a magyar uniós elnökség honlapját

2010. december 22. 11:06, utolsó frissítés: 11:06

A gyors, pontos, hiteles és széles körű tájékoztatás a célja a 2011 első félévében esedékes magyar uniós elnökség hivatalos honlapjának – mondta Győri Enikő európai ügyekért felelős államtitkár kedden a Külügyminisztériumban, miután bemutatták az elnökség weblapját. Győri Enikő közölte: a www.eu2011.hu címen elérhető honlap a legfontosabb kommunikációs eszköz lesz a következő félévben. A honlap folyamatosan épül, bővül, és január 1-jétől "teljes felszereltséggel" működik majd.


Az unió elnöki posztját 2010-2011-ben ellátó spanyol-belga-magyar trió komolyan veszi a szoros kapcsolattartást és a gyakorlati együttműködést, ez abból is látszik, hogy átveszik egymástól, ami jól bevált – erre példa a magyar elnökség honlapja is – mondta. Emlékeztetett, hogy a honlap alapszoftverét a belga elnökség díjmentesen adta át, így az oldal egyfajta "trió-szellemi terméknek" tekinthető.

Az államtitkár hangsúlyozta: a honlap felépítésénél fontos szempont volt, hogy közérthető, költséghatékony és interaktív legyen. A látogatók feliratkozhatnak a hírlevélre, vagy kérhetik sms-ben is a rendszeres tájékoztatást, élő közvetítéseket követhetnek nyomon, és egy fotógalériát is kialakítottak az oldalon.

Mint felhívta a figyelmet, a honlap a magyar mellett angolul és franciául is elérhető, hiszen ezek a legelterjedtebb munkanyelvek az unióban, de német nyelven is hozzáférhető, mivel "Magyarország egy közép-európai ország".

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár hangsúlyozta: a honlapon szakmai és kulturális tartalmak egyaránt megtalálhatóak. A magyar elnökség be akarja mutatni az EU jelentőségét és az általa kínált lehetőségeket – mondta, hozzátéve, "az EU lényege a civil magatartásban" rejlik. Nagy hangsúlyt helyeznek majd az önkéntességre is – ennek szenteli az unió a jövő évet –, valamint az identitás megőrzésének, erősítésének is fontos szerepet szánnak, hiszen ez különös jelentőségű kérdés Közép-Európában – közölte.

Úgy vélte, Magyarországnak azt arcát kell mutatnia a következő félévben, amelyet általában láttatni akar. Több mint 200 kulturális rendezvényt szerveznek az elnökség idejére, ez azt jelenti, hogy a szakmai eseményekkel együtt naponta két-három unióhoz kapcsolódó rendezvény lesz az országban. A programsorozat december 31-én nagyszabású nyitó ünnepséggel indul a fővárosi Millenárison, amelyet a Magyar Televízió élőben közvetít, ezzel az eseménnyel is közelebb szeretnék vinni az emberekhez az uniót – fűzte hozzá.

A sajtótájékoztatót követően Győri Enikő átvette a Herendi Porcelángyár vezérigazgatójától az úgynevezett elnökségi vázát: a csaknem egyméteres, 25 kilogramm súlyú alkotást az EU tagállamai és Horvátország nemzeti himnuszainak soraival díszítették. A váza az elnökség idején a gödöllői Grassalkovich-kastélyban lesz látható. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS