2021. december 1. szerdaElza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Újabb földcsuszamlások Kínában, további esőzés várható

2010. augusztus 13. 19:05, utolsó frissítés: 19:05

Újabb földcsuszamlások történtek Kínában, az ország délnyugati részén fekvő Szecsuan tartomány helyvidékén mozdult meg a föld több helyen a két napja tartó esőzések következtében. Mintegy harminc halottja és eltűntje van, ezrek vannak a víz fogságában a legutóbbi nyugat-kínai felhőszakadásoknak, áradásoknak és földcsuszamlásoknak


Csoucsü megyében már 1156 holttestet találtak meg – jelentette pénteki összefoglalójában a Hszinhua hírügynökség.

A szerda éjszakától csütörtök éjszakáig tartó heves esőzések házakat romboltak le, termőterületeket árasztottak el, zavart okoztak a közlekedésben és a távközlésben. A súlyos károkat szenvedett Csoucsü szomszédságában, Longnanban húsz ember meghalt, 16 eltűnt, összesen több mint háromezren várják, hogy kiszabadítsák őket az árvíz fogságából. Tízezer fölött van a már elköltöztetettek száma.

A szecsuani Miancsuban öt ember vesztette életét távoli, hegyvidéki területen, amikor sárlavina sodorta el, temette be őket. Itt ötszázan nem tudnak mozdulni a víz miatt. A szintén szecsuani – hegyekkel körülvett – Csingpingből ugyancsak súlyos helyzetről érkezett jelentés, az összeköttetés a településsel megszakadt, a rajta keresztül haladó folyót "elterelte" a leomló föld és a sziklatömeg. A hegyeket szakemberek szerint erősen megmozgatta a 2008. évi nagy erejű földrengés, és ezért nagyobb az omlások kockázata.

A térségben a következő napokra további esőzéseket jeleznek előre. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS