2021. július 28. szerdaSzabolcs
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bocsánatot kért a pápa az egyházi visszaélések áldozataitól

2010. június 11. 18:59, utolsó frissítés: 18:59

Bocsánatot kért XVI. Benedek pápa pénteken a Vatikánban bemutatott misén a katolikus egyházban történt visszaélések áldozataitól. XVI. Benedek a papság évének lezárása alkalmából mutatott be misét a Szent Péter téren 15 ezer egyházi személy jelenlétében.


Az egyházfő kijelentette: mindent megtesz annak érdekében, hogy papok a jövőben ne követhessenek el szexuális visszaéléseket fiatalok ellen. Ugyanakkor védelmébe vette az egyházi személyeket. Elmondta, hogy a papi tisztség "nem csak egyszerűen hivatal, hanem szentség is". Isten a papot mint egyszerű földi halandót arra használja fel, hogy szeretetét közvetítse a világ számára.

A tavaly június 19-én kezdődött és botrányok által beárnyékolt papság éve után az egyház feladata a jövőben éppen az, hogy megtisztuljon - hangsúlyozta XVI. Benedek.

A világ minden tájáról összegyűlt papok csütörtökön este virrasztást tartottak a Szent Péter téren. Az ekkor mondott beszédében XVI. Benedek védelmébe vette a cölibátust, mert az szerinte a hit egyik jele az egyre inkább szekularizálódó világban. (mti/dpa)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS